• Skal hunden have et nyt hjem?

  Hundehus (Kilde: Petworld.dk)

  Hundehus (Kilde: Petworld.dk)

  De fleste hunde i Danmark bor heldigvis i hjem, hvor der bliver holdt af dem. De danske hundeejere har som regel anskaffet sig en hund, fordi de mener, at de har overskuddet og energien til at få et kæledyr, og derfor bliver hunden passet godt på. Men der er nogle hunde, der er uheldige og enten bliver overset, eller bliver placeret i familier, hvor deres tidligere ejere ikke har tænkt sig om, og det er uheldigt.

  Hunden har brug for tryghed

  Hvis du pludselig finder ud af, at du ikke længere kan tage dig ordenligt af din hund, er der ingen skam i det. Det er faktisk bedre, end at hunden bliver negligeret og overset. Men når først du har erkendt, at din hund skal have et nyt hjem, er det meget vigtigt, at du giver dig tid til at finde et ordenligt sted. Det skylder du din hund. Et godt hjem har overskud til at møde din hunds behov. Der skal være plads til lange gåture, leg og tumling, hvis det er det, din hund har brug for.

  Vær ærlig og samtidigt kritisk

  Når du møder din hunds potentielle nye familie, skal du åbent lægge frem, hvem din hund er. Du skal fortælle dem, hvilken personlighed den har, hvilke problemer den har fysisk og psykisk – hvis den har nogle – og snak desuden om, hvad den kan lide og ikke lide, så den nye familie hurtigt kan få hunden til at føle sig hjemme.

  Mens du snakker med familien, skal du samtidigt notere dig, hvordan de agerer omkring hunden og ikke mindst, hvordan hunden reagerer på mødet med dem. Det er nemlig vigtig viden, når du skal træffe den rigtige beslutning. Når du så endelig har besluttet dig, skal du huske at medbringe nogle af de ting, som kan få din hund til at føle sig hjemme; vand- og madskåle, legetøj og hundekurv. Så bliver overgangen nemmere.

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.