• Sådan finder du det rigtige kaninbur

  KANINBUR DOBBELT (Foto: Petworld.dk)

  KANINBUR DOBBELT (Foto: Petworld.dk)

  Inden du får kaninen hjem, og alt det sjove kan begynde, skal du sikre dig at kaninen får optimale betingelser i form af det rigtige bur, uanset om det står inden- eller udendørs..

  Først og fremmest skal du tænke i størrelse. Kaninburets størrelse skal passe til kaninen.

  Som udgangspunkt siger man, at et bur til en dværg kanin skal være 80 cm langt, 65 cm bredt og 50 cm højt, hvorimod en almindelig størrelse kanin skal have et bur, der er 120 cm langt, 80 cm bredt og 65 cm højt. Sørg derfor på forhånd for at finde ud af, hvor stor din kanin bliver som voksen, og husk; hellere at buret er for stort end for småt.

  Det er nemlig vigtigt for kaninens trivsel, at den har plads til at bevæge sig og få motion.

  Kaninburets bund er vigtig

  Derudover er det enormt vigtigt at du får den rigtige bund i dit bur. Træbure indendørs kan være en pæn, men upraktisk løsning. Træ søger væske, og derfor kan et kaninbur af træ være enormt svært at rengøre. Desuden kradser kaniner meget i bunden, hvilket kan slide meget på træet.

  Gå derfor efter et bur med plastic- eller eternitbund. Det er nemt at rengøre, og hvad angår eternitbunden, så giver den kaninen gode muligheder for at slibe sine kløer ved at kradse i bunden, samtidig med at bunden i dit kaninbur ikke bliver ødelagt.

  Find dit nye kaninbur her!

  Share


  1 Trackbacks / Pingbacks

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.