• Rengøring af dit akvarium – trin for trin

  Hvordan gør man akvariet rent? (foto petworld.dk)

  Hvordan gør man akvariet rent? (foto petworld.dk)

  Er du heller ikke alt for god til at få gjort rent i dit akvarium? Kan du måske slet ikke huske, hvornår du sidst har gjort det? Så er det en god ide at læse med her.

  For ja, det er ikke helt uvæsenligt, om du er typen, der ofte får gjort rent i akvariet. For det første er det, hvis det bliver gjort rent hyppigt, meget nemmere at rengøre selv et stort akvarium. Men desto færre gange det bliver gjort i løbet af en måned, desto længere tid tager det rent faktisk at gøre det. Samme princip kender de fleste af os vist i forhold til toilettet, som ikke tager lang tid at tørre over med en klud, hvis man gør det et par gange om ugen. Det er straks en større omgang, hvis man kun gør det en gang om måneden.

  Sådan gør du dit akvarium rent

  Men hvordan skal du så gøre dit akvarium rent. Jo ser du. Tag først og fang alle dine fisk med et lille net. Tag en stor glasskål, og fyld den med vand i den rette temperatur, og put de tilfangetagne fisk over i glasskålen, så de kan svømme rundt der. Sørg for, at gøre det lige så forsigtigt, så fiskene ikke tager skade af flytningen. Du kan finde en masse godt udstyr til den slags opgaver på nettet.

  Herefter tømmer du akvariet for vand og skrubber siderne indvendigt i akvariet med en hård børste. Sørg for, at få alle alger af siderne og bunden.

  Tag de sten og ting og sager, der har ligget i bunden af akvariet, ud og skyld dem og gnub dem grundigt under vandhanen, så du også her får alle alger og skidt af dem. Det kan være en god ide at tilføre nyt grus engang imellem til bunden, for at sørge for at det er friskt. Det kan du også købe på nettet.

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.