• Katten, et af de mest populære kæledyr

  Katten skiller ofte vandende – den er enten elsket eller hadet. Der er derfor delte meninger om katten. Som findes i utallige racer. Størstedelen lever sammen med mennesker og holdes som kæledyr.

  Sin egen herre

  Udover hunden er katten et af de mest populære husdyr i verden. De fleste anskaffer en kat for selskabets skyld. Det er derfor også naturligt, at man ofte knytter et stærkt bånd og helt automatisk kommer til at holde af sit kæledyr. Det er også en af grundene til, at man beholder dem, og ligefrem kan føle et tomrum, hvis kæledyret bortfalder.

  Mange er af den opfattelse, at en kat pr. natur går sine egne veje, og at den derfor er sin egen. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at katten i princippet selv kan fange sin egen føde. Den er derfor som sådan ikke afhængig af mennesker. Katte knytter sig som udgangspunkt ikke til deres herre på samme måde som hunde gør. Trods det kan en kat naturligvis ikke klare sig selv – det at have et kæledyr kræver ansvar, omsorg og pleje.

  Garfield og kattefoder

  Et eksempel på en kat, som kræver en stor grad af selvbestemmelse og som i den grad er sin egen, er tegneseriefiguren Garfield. Garfield er næsten altædende kat, og har især en forkærlighed for lasagne.

  I den virkelige verden er katte pr. definition ikke altædende. I modsætning til hunde, er det derfor en dårlig ide, at fodre katten med rester fra eksempelvis aftensmaden. Katte skal helst have foder, der primært består af protein og fedt. Derimod har katten ikke behov for en stor mængde kulhydrater. Det kattefoder, man kan købe i dag, tager højde for denne sammensætning.

  Klik her, for at læse mere om kattefoder.

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.