• Kattefoder kan indgå som en kats særlige diæt

  Din kat vil sætte pris på variation i fodret (foto petworld.dk)

  Din kat vil sætte pris på variation i fodret (foto petworld.dk)

  Kattefoder er lækkert. Der er ingen katte, der ikke elsker kattefoder. De skal jo blive mætte. Ligesom os mennesker er det også vigtigt få dyr at få næring. Især vilddyr som katte har et stort behov for at få noget mad, der dufter lækkert af noget vildt.

  To typer for kattefoder

  Kattefoder kan enten komme i tørfoder eller vådfoder. Det er kattens eget behov, der bestemmer. Men katte elsker virkelig vådfoder. Vådfoder er en god ide som supplement til tørfoder, fordi det har et højt energiindhold. Katte der ikke bevæger sig særlig meget, har ikke alt for godt vådfoder og kan derfor godt gå hen og blive lidt tykke, hvis de bliver fodret med det alene. Tørfoder er derimod tilrettelagt således, at kattens fundamentale behov tilfredsstilles.

  Ligesom en salat ligesom gør os mennesker mætte og til en vis grad kan glæde os. Vådfoder kan derimod sammenlignes med lækker, saftig og blodrød bøf. Det er selvfølgelig to vidt forskellige ting at sammenligne, men den har sin ret.

  For ligesom en blodrød bøf kan have sin plads som aftensmåltid engang imellem, kan den dog også gå hen og blive usund, hvis ikke man passer på med at indtage for meget. For meget bøf kan føre til sygdomme og fedmerelaterede sygdomme, hvis man også spiser meget bruns sovs og andet fedtholdigt.

  God kost gør glad

  Katte har altså også en kost og en diæt, der skal overholdes. Det er ens pligt som ejer at tage sig af diæten og sørge for, at katten kommer igennem tilværelsen uden at blive syg eller tyk. For en tyk kat er måske en lykkelig kat. Men den er nok ikke helt ligeså lykkelig som andre trænede og tynde katte, der har nemt ved at løbe rundt omkring og fange mus og fugle.

  Læs meget mere om kattefoder via disse blogindlæg:

  Royal Canin kattefoder – hvis I får små, nye killinger

  Køb dit kattefoder på internettet

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.