• Gode råd – skal din kats kattetoilet være med eller uden hus?

  Kattetoilet; en sofistikeret kattebakke (foto petworld.dk)

  Kattetoilet; en sofistikeret kattebakke (foto petworld.dk)

  De fleste katteejere vælger at have et kattetoilet til deres kat i huset. Det er både praktisk og hygiejnisk, fordi katten helt af sig selv og fra naturens side er så renlig, at den rydder op efter egne toiletbesøg. Derfor er det en god ide at anskaffe sig og gerne helt fra killingestadiet.

  Hvad skal man så være opmærksom på, når man shopper toilet til ens kat? Jo, der er to helt grundlæggende forskellige på kattetoiletter. Der er dem med hus, og der er dem uden hus. Det lyder umiddelbart lidt fjollet – i virkeligheden betyder det bare, om katten besørger i en lukket kasse – det vil sige med tag over og med vægge – eller om den besørger i en bakke uden tag og vægge. Det kan være svært lige at lure, hvad der er det oplagte valg, så her får du fif.

  Et uforstyrret kattetoilet

  Et kattetoilet med hus, det vil sige med tag og vægge, er det oplagte valg, hvis du har indtryk af, at din kat helst vil besørge uforstyrret. Det vil typisk vise sig, hvis den stopper sit foretagende, idet du træder ind i et rum, hvor den er i gang eller bare aldrig besørger, når I er i nærheden. Så er den nok en privatstørrelse, der vil nyde at have tag og vægge omkring sig.

  De fleste katte vil nok som udgangspunkt foretrække et kattetoilet med hus.

  Til gengæld er et kattetoilet med hus dyrere end et uden. Og det er jo også værd at tage med i sine overvejelser, hvis katten vitterligt er ligeglad og ugeneret af jeres tilstedeværelse. Vælger du et kattetoilet uden hus, bør du købe et med runde kanter, da det i højere grad sikrer, at du ikke får grus over hele gulvet, hver gang din kat benytter sit kattetoilet.

  Se din kats næste kattetoilet her

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.