• Få din kats katteseng integreret i dens vaner fra start

  Det er lettest hvis katten bor ét sted (foto petworld.dk)

  Det er lettest hvis katten bor ét sted (foto petworld.dk)

  Tillykke med, hvis du og din familie har besluttet jer for at give jer i kast med rollen som katteejere – måske I allerede har en lille killing på vej hjem i jeres stue? Der bliver i så fald liv og glade dage, for killinger er så morsomme og legesyge, at det er svært ikke straks at forelske sig i de små pus med det store vovemod. Desuden sover de lidt mindre end hundehvalpe, så det giver mere vågentid – hvilket blandt andet er meget populært i børns optik.

  Det er svært ikke at lade sig rive med af det lille søde ansigt og de små nuttede poter fra start, og lade dyret gøre akkurat som det vil. Det er dog vigtigt allerede fra start at gøre katten det klart, hvad den må og ikke må i jeres hjem. Hvis I fx ikke vil have, at den sover hos jer i jeres senge, skal den simpelthen ikke have lov at få smag for en rigtig menneskeseng. Det vil sige, hold katten ude af sengen, hvis ikke den må fortsætte med at bruge den. Det samme gør sig gældende for køkkenbordet – hvis den ikke må gå der som fuldvoksen, må den heller ikke nu.

  Køb en katteseng

  I stedet bør I sørge for at have nogle ting klar, allerede idet katten ankommer til jeres hjem. Fx er en katteseng vigtig at have fra start, hvis ikke katten skal sove hos jer, så den kan vænne sig til sit nye sovested fra start. Der findes alverdens forskellige alternativer, så det er bare om at gå på jagt og finde den helt rigtige til jer. I kan fx købe en almindelig katteseng, en kattemadras, en radiatorkøje, en kattepude eller en kattehule. Det er et spørgsmål om temperament, og hvad din kat bedst kan lide. Spørg eventuelt dens opdrætter, hvad den er vant til, så overgangen bliver mild og tryg for killingen. God fornøjelse.

  Find en katteseng her

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.