• Brug dit kattegrus til mere end kattebakken

  Kattegrus er mere praktisk end du tror (foto lavprisdyrehandel.dk)

  Kattegrus er mere praktisk end du tror (foto lavprisdyrehandel.dk)

  Alle dyr har et fordøjelsessystem ligesom vi mennesker, og derfor skal de også af med urin og afføring. Når det kommer til katten, er de fleste katteejere glade for, at kattegruset er opfundet. Og har man først lært sin kat at forrette sin nødtørft i den dertil indrettede bakke, ja så er der ikke specielt meget svineri og arbejde i at have en kat. Kattegruset har den funktion, at det suger væde til sig med stor effektivitet. På den måde holder det kattebakken tør og lugtfri, så længe du er god til at skifte dit kattegrus ud engang imellem.

  Men de færreste ved, at kattegrus egentligt har andre smarte funktioner end at bruge det til at fylde i kattebakken.

  Disse ting kan kattegrus også bruges til

  Kattegrus kan suge væde til sig, og denne evne kan man ligeså godt udnytte i andre sammenhænge. Ude i trafikken bruger man kattegrus til at opsuge benzin eller oliespild på vejene. Det vil sige, at hvis en bil har haft en læk på olietanken, og der er kommet en stor sø af olie på vejen eller i garagen, ja så kan en omgang kattegrus, som man spreder ud over det, hurtigt absorbere det. Bagefter kan man skovle det op og putte det i en sort affaldssæk og derefter smide det ud.

  Kattegrus kan også bruges til andre dyr end katten, men du skal være opmærksom på, at f.eks. ved brug i et kaninbur, skal kaninen ikke kunne komme til kattegruset, da den kan finde på at spise det. Men det fungerer fint på samme måde som i en kattebakke til at absorbere dyrets ekskrementer. Man kan få såkaldte dyretoiletter, som man putter kattegrus i bunden af, og på den måde, kan dyret ikke selv komme ned til gruset.

  Se et udvalg af kattegrus her

  Share

   Leave a reply
  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.